Няма данни за броя на нападателите

Най-малко 19 души са убити през изминалата нощ при два случая на стрелба в барове в Република Южна Африка по данни на полицията. Според очевидци нападателите са стреляли по клиентите напосоки, предаде Франс прес.

Петнайсет млади хора, включително две жени, са били убити в предградието на Йоханесбург - Совето, а в Питермарицбург (зулуски регион в източната част на страната) са загинали четирима. По-рано полицията, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи за 14 застреляни и трима ранени в Совето.

Nearly 20 killed in a night violent even for South Africa - we’re at the scene of one of the shootings in Soweto, @AndrewWJHarding reports all day across @BBCNews pic.twitter.com/b5UYdvVPGF

— Ed Habershon (@edhabershon) July 10, 2022

Сходният почерк на престъпленията интригува разследващите, при все че масовите стрелби не са рядкост в Южна Африка – една от страните с най-много насилие в света, подхранвано от алкохола и дейността на местните банди, посочва АФП.

At least 19 dead in pair of mass shootings in South Africa, police confirm https://t.co/nllvk9jYS3

— Fox News (@FoxNews) July 10, 2022

Жертвите от Совето са на възраст от 19 до 35 години. Десетина ранени са били откарани в болница, а трима от тях са починали малко след това според представителката на местната полиция Нонланла Кубека.

Няма данни за броя на нападателите. Случаят се разследва.

Two Bar Shootings Leave 19 Dead In South Africa https://t.co/tcgMVc2k2E pic.twitter.com/hhFz2oIQCs

— Channels Television (@channelstv) July 10, 2022

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.