В петък водачът беше пуснат под домашен арест

Тази нощ е горял джипът от катастрофата в Шумен, при която загина 22-годишно момиче. Автомобилът се е намирал на охраняем паркинг на МВР. От полицията и прокуратурата в града отказаха коментар.

Говорят родителите на жената, загинала при катастрофата в Шумен

Делата във връзка с катастрофата от 28 септември стават две - едното за катастрофата, при който 18-годишен шофьор се вряза с колата си в автомобила на момичето и отне живота й, а другото дело – за изгорелия джип. Полевият тест за наркотици показа, че 18-годишният Жечко Кюркчиев е карал след употреба на амфетамини. Според защитата му това се дължи на зъболекарска упойка. В съда кръвната му проба се оказа отрицателна и магистратите го оставиха под „домашен арест”.

Жена загина при катастрофа с 18-годишен шофьор в Шумен (СНИМКИ)

Пред NOVA говорителят на главния прокурор Сийка Милева обясни, че разследването може да се поеме от Националната следствена служба. „От името на ръководството на прокуратурата на Република България изказвам съболезнования на близките на загиналото 22-годишно момиче, което загуби живота си твърде рано. Колегите от Шумен заявиха, че с оглед обективното и безпристрастно разследване, делата ще бъдат иззети от разследващите полицаи при ОДМВР-Шумен и ще предложат на главния прокурор да ги възложи на следователи от Националната следствена служба. Без никакво съмнение в работата на колегите ни от Окръжна прокуратура Шумен ще бъде извършена и преценка дали друга, равна по степен прокуратура, да осъществи ръководството и надзора върху делата”. Така коментира трагедията говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.