Той е и първият официален български военен кореспондент

Владимир Димитров - един от знаковите художници на България, чиито образи се отличават с багрите на Кюстендилските планини, е роден на 1 февруари. Още приживе той е наричан Майстора, известен с изключително скромния си начин на живот и доброта, която усещат и моделите, и всички край него.

Той е лесно различим с портретите, пейзажите и картините с битовата композиция. Създадените под четките му образи и композиции притежават изразителни цветове, идеалистичен рисунък и силно символно излъчване.

Той е и първият официален български военен кореспондент. Майстора създава стотици скици на българските войски, предавайки емоциите в окопите и бита на войната. Сътвореното от художника е отражение на България и нравствените ценности на българина. Майстора твърдо вярва в предназначението на изкуството – да просветли, да издигне, да облагороди и обогати човешката душа и да я води към съвършенството.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook