„Това е травма за цял живот”, споделя още тя

Виновният, който причини това на мен и на другата майка - смачка ми сърцето и го изхвърли в кофата за боклук. Това заяви в ексклузивно и емоционално интервю само пред NOVA майката, подала сигнала за разменените в болница „Шейново” бебета. 

„Умиление е чувството, което изпитваш към своето биологично дете. Иначе, усещането към другото дете, което даваш, детето, което си гледал толкова време и го чувстваш като свое…Разбива ти се сърцето”, казва майката.

САМО ПРЕД NOVA: КАЗУСЪТ „ШЕЙНОВО“: За първи път след връщането на децата – разказът на една от майките

Още се опознават със собственото ѝ дете. И често се чува с другата майка, която го познава по-добре от нея. „Това е травма за цял живот”, категорична е майката, подала сигнала.

На въпрос дали все още е ядосана, тя отговаря: „Изпитвам гняв, нормално. Очаквам да се намери виновното лице, да бъде наказано, най-малкото да бъде уволнено, да не кажа и да си получи присъдата от съда като виновно лице”, допълва майката. „Мисля, че е редно да понесе наказателна отговорност. Това е престъпление”, каза още тя само пред NOVA. 

САМО ПО NOVA: Проговори майката на размененото бебе, пожелала анонимност

След отказа доброволно да бъдат обезщетени от болницата, тази сутрин адвокатът на семейството подаде иск в съда срещу „Шейново”. Той е в размер на 300 000 лева - за родителите, сестрата и дядото на размененото бебе, които са потърпевши от грешката на болницата.

„При факта, че управителят на болницата излезе по медиите и заяви, че ще обезщети доброволно семействата и впоследствие, след като заявихме претенцията си, изразена в някаква сума, оттам нататък наемането на външни консултанти и прочие, разтакаване на някакви проучвания с тенденцията да се генерират доходи от някоя от страните, не виждах смисъл да предявявам покана по официален начин”, коментира Стоян Стойков.

Прогнозите са съдебното дело да продължи поне година и половина, което ще причини допълнителни травми на родителите. „Аз и в момента, при всяко едно включване по темата, се сривам. Не го пожелавам на никого. Това е страшна болка, която се преживява трудно, може и да не се преживее”, допълва майката.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.