Срещата беше излъчвана по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и на живо с картина в Gong.bg

Отборът на Австрия поднесе изненадата в Група D. Тимът оглави потока след края на първата фаза на UEFA EURO 2024. Австрия се наложи над Нидерландия с 3:2 на „Олимпиащадион“ в Берлин. Срещата беше белязана и от най-бързия автогол на европейски футболни финали. 

В 7-ата минута Донил Мален отбеляза автогол за резултат 1:0 в полза на Австрия. Шави Симонс пробяга целия терен, пусна към Коди Гакпо вляво, а той с премерен удар покрай вратаря на Австрия изравни резултата на 1:1.

С първата атака на тима за второто полувреме Романо Шмид успя да прати топката в мрежата  след асистенция на Флориан Грилич и Австрия поведе в резултата с 1:2. 

Мемфис Депай вкара топката в мрежата на Австрия, ВАР прегледа ситуацията, за да установи дали играчът не си е помогнал с ръка в наказателното поле при овладяването, но в крайна сметка реферът потвърди гола за 2:2.

В 80-ата минута Кристоф Баумгартнер изведе Марсел Забицер в наказателното поле и той от малък ъгъл стреля покрай Барт Вербруген, отбелязвайки гол за Австрия. 

Програма на мачовете на 25 юни, вторник:

22 ч. - Англия - Словения гледайте по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и Gong.bg. 

22 ч. - Дания - Сърбия гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Gong.bg