Информацията е, че се е съгласил, Рая Назарян е говорила лично с него, заяви лидерът на ПГ на ПП-ДБ

Главчев избяга от изслушването. Информацията е, че се е съгласил, Рая Назарян е говорила лично с него. Той е казал да и един час по-късно е пуснал съобщение, че няма да може да дойде в Народното събрание. Вероятната причина е, че някои от смените, които са направени, са меко казано скандални. Това каза депутатът Николай Денков пред журналисти в парламента.

В програмата на народните представители беше заложено изслушване на служебния министър-председател Димвъв връзка с последните уволнения и назначения в ДАНС, ДАР, ДАТО, както и в Държавната агенция по сигурността на информацията.

ПП-ДБ: Не сме водили разговори за съставяне на правителство с „Възраждане“

"Вероятно причината е, че някой от смените, които са направени, са меко казано скандални. Примерно в ДАНС остана този заместник-председател, който носи основна вина, че нямаше машини на първия тур на местните избори", поясни Денков.

Председателят на ПГ на ПП-ДБ коментира, че точката за изслушване председателя на Служба "Военно разузнаване" трябва да бъде закрита: "Втората новина е, че предварителната точка за изслушване на генерал Венев аз информирах председателския съвет, че има документ в Министерския съвет, че част от документите са свързани със защита на класифицираната информация, така че точката би трябвало да бъде закрита".

„Възраждане”: Ако получим мандата, ще предложим широк кабинет с ПП-ДБ, БСП, ИТН и „Величие”

Попитан за преговорите за съставяне на правителство Николай Денков отново заяви, че ПП-ДБ ще бъде в опозиция и няма да подкрепя ГЕРБ-СДС и ДПС. Той добави, че няма никакви основания за разцепление на парламентарната група при гласуване на правителство на малцинството.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase