Това е втора титла за България от първенството

България спечели втора титла на продължаващото в естонския спортен център Отепаа Световно първенство по летен биатлон. В спринта на 6 км при девойките Валентина Димитрова грабна златото, въпреки двата си пропуска на първа стрелба. 21-годишната биатлонистка от Дупница изпревари с 0.6 секунди безгрешната на рубежа украинка Виктория Хвостенко. Бронзът взе Олена Хородна също от Украйна.

След като преди два дни Лора Христова триумфира в суперспринта при девойките, днес тя финишира четвърта след три пропуска, на по-малко от 5 секунди от медалите.

По-рано днес в същата дисциплина при младежите България класира двама биатлонисти в първата десетка. С един пропуск от двете си стрелби Константин Василев е шести – на 1:15 мин. след шампиона Виталий Мандзин (Украйна), а без грешка на рубежа Георги Джоргов финишира девети. По-късно днес спринтовете за жени и мъже с участието на Милена Тодорова, Владимир Илиев, Антон Синапов и в Васил Зашев. Световното първенство в Отепаа завършва в неделя с преследванията за младите и масови гала стартове за жени и мъже.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС