Университетът се състои от 31 отделни колежа

Знаехте ли, че Обединеното кралство е по-популярно сред чуждестранните студенти от всяка друга държава в Европа? Но какво трябва да знаете преди да се запишетев  един от топ университетите там? Влизането в Кеймбридж не е лесно. Очаква се да имате отлични оценки и да преминете през строг процес на кандидатстване, включително интервюта и тестове. Кеймбридж няма традиционна структура на кампуса. Университетът се състои от 31 отделни колежа.
 
Когато кандидатствате за Кеймбридж, вие кандидатствате за колеж. Всеки колеж има библиотека, общежития, столови за хранене и зали за социални събития. Обединеното кралство обикновено се класира като една от най-скъпите дестинации за международни студенти, а в Кеймбридж таксите за чуждестранни студенти са между 25 и 40 хиляди лири на година. Медицината струва малко над 67 хиляди на година. Университетът препоръчва около 14 хиляди на година за разходи на живот. 

ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ: Българин стана единственият ученик в света, спечелил "двойно злато" от олимпиади по химия и биология
 
„Плащаме на колежа такса, за да учим като международни студенти. Тя е около 10 хиляди лири годишно. Аз имам стипендия от „Крайст Колидж”, специално за международни студенти, която ми дава 10 хиляди лири годишно. В Кеймбридж не ви е позволено да работите на непълно работно време по време на семестър, защото университетът смята, че това може да попречи на процеса ви на обучение. Но имате право да работите през ваканцията”, разказва студентка.  

Колко време продължава пътуването до Луната

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase