В ПОДКРЕПА НА ИВАНЧЕВА: Протестиращи се събраха пред МС

13 август 2018 21:16

Снимки: Олег Попов, NOVA

Граждани се събраха на протест пред Министерския съвет в подкрепа на арестувания за корупция бивш кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, предаде БГНЕС.

Изразяващите недоволството си се организираха в социалните мрежи. Те настояват, че Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова са арестувани неправомерно.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ДЕМОНСТРАЦИЯТА 

„За всички критично мислещи хора е видно, че става въпрос за набеждаване, организирано от престъпна група срещу г-жа Иванчева и г-жа Петрова. Искаме правосъдният министър Цецка Цачева да организира специална среща, на която публично да се обсъдят всички т. нар. доказателства, както и всички факти, известни досега. А те водят именно до извода, че това е престъпление по набеждаване за искане и взимане на подкуп“, коментира бившият пиар на „Младост“ Петър Кърджилов. Според него дори прокуратурата е нямала разрешение от съдия за маркирането на парите от подкупа, които бяха открити в автомобила ѝ.

ГОВОРИ БИЗНЕСМЕНЪТ ВАКЛИН: Каква е истината за ареста на Иванчева?

Сред транспарантите на протестиращите се четат надписи като „Разследване на престъпната група, която сготви Иванчева и Петрова“, както и „Ние сме Деси и Биляна“. Сред тях бе и майката на Десислава Иванчева – Любка, която носеше плакат с надпис „Дъщеря ми е невинна! Тя е жертва на строителната мафия“.