Австрийското селце, вдъхновило авторите на "Замръзналото кралство"

07 януари 2020 18:35

Снимки: iStock

За мъничкото алпийско селце в Австрия Халщат се смята, че е вдъхновило мястото, където се развива действието в анимационния филм „Замръзналото кралство“. 

Смята се за едно от най-старите все още обитавани селища в Европа. Халщат е част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. В малкото градче е открито старо гробище, за което се смята, че е от дранната желязна епоха.

Известен още като “перлата на Австрия”, Халщат е наистина впечатляващо красив благодарение на езерото и прекрасните планини, които го заобикалят. Можете да стигнете от единия до другия край на градчето за по-малко от половин час пеша.

Любопитното е, че селото е популярна дестинация за азиатски туристи още от 2006 г., когато южнокорейско шоу за пътувания го популяризира. През 2011 г. китайски бизнесмен похарчи почти милиард долара, за да построи копие на селото в своята страна. След като се появиха слухове, че селото е вдъхновило атмосферата и мястото, където се развива действието на „Замръзналото кралство“, туристическият наплив се е покачил многократно.

10 места, които разочароват туристите (ГАЛЕРИЯ)