Здравейте ! Тези снимки са от "Връбница" 1 , Ломско шосе, срещу 61 ОУ - новопостроена сграда. По закон всички нови сгради трябва да осигурят паркоместа - минимум толкова, колкото е броят на апартаментите. На първите пет снимки виждаме монтирани платформи, които позволяват паркиране на два броя автомобили - на едно паркомясто, което е много добре! Но тези платформи бяха монтирани преди да мине съответната комисия за подписването на акт 16.
След подписване на акт 16 и издаване на документ за право на ползване на сградата, тези платформи се демонтират, както виждате от вторите пет снимки, и се връщат обратно на фирмата, от където са взети под наем или отиват на друг обект.
И това ако не е измама и престъпление от страна на фирмата-строител и от страна на инспекция - здраве му кажи! С бума на строителството в по-крайните квартали на София вече липсват паркоместа, а новодомците все още не са се нанесли. Не ми се мисли какво ще стане след това! И между другото, тази измама с имитация на паркоместа с въпросните платформи е масова практика!