Американският президент Джордж Буш, който поведе офанзивата за залавяне на Осама бин Ладен заяви в специално изявление, че смъртта му е победа за Съединените щати, за хората, искащи мир и за всички, загубили свои любими хора на 11-ти септември преди близо 10 години.

Силите на мира удържаха тази нощ победа, обяви канцлерът на Германия Ангела Меркел. Италианският премиер Силвио Берлускони окачестви операцията в Пакистан като голям успех за всички демократични страни. Американският президент Джордж Буш, който поведе офанзивата за залавяне на Осама бин Ладен заяви в специално изявление, че смъртта му е победа за Съединените щати, за хората, искащи мир и за всички, загубили свои любими хора на 11-ти септември преди близо 10 години.

ХИЛАРИ КЛИНТЪН: историята ще запомни, че смъртта на бин Ладен е дошла във време на борба за свобода и демокрация, време, когато хората в Близкия Изток и Северна Африка отхвърлят идеологията на екстремистите и следват пътя на мирен прогрес, базиран на универсални човешки права и аспирации.

ДЕЙВИД КАМЕРЪН: Тази новина беше приветствана в цялата ни страна, но разбира се това не означава край на заплахата от екстремизъм и терор. Дори в следващите седмици трябва да сме особено бдителни. Но в крайна сметка сме свидетели на масивна крачка напред във войната с терора.

ХАМИД КАРЗАЙ: Нека талибаните си извлекат поука от това убийство. Те трябва да се въздържат от въоръжена съпротива, трябва да се въздържат от убийствата на свои братя, от убийствата на афганистански синове и разрушаването на Афганистан