Кога възниква идеята за закачливите хартиени послания?
Следващият репортаж ще ни срещне с автора на късметите, които получаваме, когато си купуваме чаша кафе. Оказва се, че идеята за закачливите хартиени послания възниква преди цели 12 години, а според автора им - освен да ни доставят радост, те могат да променят и ходя на живота ни.
На шега, на майтап, опитах да развеселя няколко хора, разказва за началото Кирил Керин - авторът на късметчетата.
В началото хрумването всеки посетител да получава късметче с кафето си, се приема с подозрение.
\"Първите късмети се гледаха сякаш е оставено нещо много страшно върху чинийката с кафето. Не смееха хората да си ги отварят в началото\", припомня си Кирил.
С течение на времето това не само че се променя, но превръща и идеята на Кирил в обект на подражание от различни точки на света.
\"Копиран съм всяка година, по много пъти, по много места. Общо взето хората, които се опитват да ме копират, подхождат към нещата като към бизнес и гледат на нещата като на пари. Аз не подхождам по този начин. Аз подхождам от гледна точка на това да направя една традиция – да е като захарчето, като сметанката, като бисквитката към кафето\", споделя авторът на късметчетата.
Мъдростите, които Кирил пише в късметчетата се превръщат в негова основна прехрана, но и променят и начина, по който той гледа на живота си: \"Самият бизнес ме направи човека, който съм сега. Преди не можех нито да си управлявам парите, нито да разбирам хората около себе си. Защото четеш нещо, хората преди теб хилядолетия и десетки или стотици години са открили.\"
Освен собствения си съдба, Кирил вярва, че хартиените послания могат да променят и житейския ход на всеки един от нас. Затова всеки за 30-40 напечатани късмета са избрани от общо 1500 варианта.
\"Късметите са направени за това да ти променят живота. Да ти помогнат да живееш по-безпроблемно\", вярва Кирил. А че това е вярно го е убедила практиката: \"Една дама ми пуска преди време смс и ми каза: \"Избрах си 5 късмета от вашите, започнах да ги следвам и животът ми се обърна на 180 градуса.\"