Нападателят му беше арестуван още същата вечер...

Почина полицай Цветан Младенов, който беше пребит пред столична дискотека на 3-ти март. Нападателят му беше арестуван още същата вечер, а съдът го остави за постоянно в ареста.

 

Днес близките на починалия полицай сложиха цветя, запалиха свещи пред заведението и поискаха справедливост за смъртта на Цветан Младенов.

 

Полицай Цветан Младенов е пребит на излизане от столична дискотека, само на сто метра от входа на Народното събрание. След побоя той беше една седмица в кома, със счупен череп и тежък хематом в мозъка.

 

Починал е миналата вечер в „Пирогов\". Нападателят му Цветан Петров е частен охранител, с множество криминални прояви. Задържан е същата вечер и е в ареста с постоянна мярка задържане под стража. Версиите за побоя са няколко. Близките на загиналия твърдят, че синът на бизнесмена Георги Самуилов - Младен, е изпратил охранителите си да го пребият.

 

„Станала е една малка разправия заради едни от така наречените компаньонки и придружаващите ги лица. С девойките са се закачали и дава команда на охранителите си да се разправя с Цветан\", каза Ваня Червенкова.

 

Версията на нападателя обаче е различна. Частният охранител е дал показания пред разследващите, според които той мразел полицай Младенов заради конфликт по време на футболен мач. Именно затова го нападнал на улицата и го пребил.

 

„Като извършителят му е имал зъб от футболен мач, как решава точно тази вечер да си разчисти сметките с мъжа ми, след като той в момента е бил на работа и е охранявал Младен Самуилов, защо се е отделил от обекта на охраната и е тръгнал да се саморазправя с мъжа ми, това е нелепо, не е възможно да се отдели от обекта на охраната. Това не е възможно, освен ако Младен не му е наредил\", каза Мария Младенова, съпруга на полицая.

 

Едно от момичетата в компанията на нападателя разговаря с нашия екип по телефона. Тя отказа да застане пред камерата ни, но потвърди, че арестуваният мъж е охранител на Младен Самуилов. Потвърди и че полицаят е флиртувал с едно от момичетата на масата. Отрече обаче някой да е поръчвал на охранителя да пребие полицай Младенов.

 

„Нима всички полицаи трябва да се страхуват за живота си, докато изпълняват служебните си задължения\", попита Мария Младенова.

 

С надежда за справедливост близките на загиналия Цветан Младенов запалиха свещи. До тях нямаше нито един полицай, нямаше и никой от ръководството на МВР.

 

Репортер:  Надя Ганчева
Оператор: Стефан Тодоров