Предложението идва от Фондация "Идентичност за България"...

Фондация „Идентичност за България" обяви един доста по-различен конкурс от всички познати досега – конкурс за ново лого на България. А наградата е в размер на 1 лев.

Подтикът им е съвсем безкористен. Според тях идентичността на България трябва да дойде от самите нас - българските граждани, а не от фирми, избрани чрез конкурси, будещи недоверие и скептицизъм.

Идеята на инициативата е да се представи България с едно иновативно и съвременно лого, за което няма да са необходими милиони левове, които да бъдат предоставени на съмнителни фирми за разработването на бранд стратегия за страната.

Освен това, конкурсът „Лого на България за 1 лев" ще предостави възможност на талантливите български дизайнери и художници да участват в създаването на „емблема" на България, която да се разпространявана свободно по света.

Журито на конкурса ще бъде съставено от известни български професионалисти в сферата на графичния и уеб дизайн, изобразителното изкуство, масовите комуникации, маркетинга, уеб  медиите, както и създателите на едни от най-известните културни фестивали в България. Някои от тях са: Максим Бехар, Боряна Зафирова - мениджър на списание, Мария Тодорова - рекламист, Теодор Лихо - преподавател в НХА – „Рекламен дизайн" и други.

Кандидатите трябва да представят логото на България под формата на графичен елемент или емблема. Критериите за оценяване, условията за участие на кандидатите, както и всички важни дати за етапите на конкурса можете да прочетете на сайта на Фондация „Идентичност за България".

Предложенията могат да бъдат изпращани ТУК