Мениджмънтът на болницата бил много добър, твърди секретарят на БЛС...

 

„По мое време в „Пирогов" бяха направени най-евтините, но най-висококачествени ремонти", заяви в ефира на „Здравей, България" бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.

 

Коментарът му дойде по повод появилия се преди дни доклад отпреди четири години, в който бе записано, че в института за спешна помощ са извършвани ненужни ремонти и са допуснати нарушения при провеждането на обществените поръчки за тях. 

 

Проф. Гайдарски, както и секретарят на Българския лекарски съюз д-р Димитър Ленков бяха категорични, че настоящият мениджмънт на „Пирогов", начело с Димитър Раденовски, е много добро.

 

„То успя да изчисти много от дълговете на лечебното заведение, както и да повиши възнагражденията на работещите там", обоснова тезата си д-р Ленков.

 

Той коментира още, че изнесените нелицеприятни данни за „Пирогов" са резултат от „боричкания за власт, от които не печелят нито лекарите, нито пациентите". 

 

„Целта на тези, които ги предизвикват вероятно е смяна на сегашното ръководство", допълни Ленков.

 

Той и Гайдарски казаха още, че ако се проведат проверки в други болници в страната, ще бъдат установени много повече нередности в дейността им.

 

Целия разговор с двамата медици вижте във видеото.