Премиерът похвали и министрите си за добрата работа, която вършат...

За пореден път премиерът Бойко Борисов обвини БСП в манипулации. В повод  се превърна спирането на АЕЦ „Белене" и инициативата на социалистите  за събиране на подписи за референдум за атомната централа. Това заяви Борисов по време на участието си отчетното-изборното събрание на младежкия ГЕРБ.

Премиерът припомни всички проекти и идеи, които са спрени след недоволството на хората. Сред тях бил и АЕЦ „Белене".

„Не случайно и в Библията е казано: „Истината те прави свободен". Изваждаме договора за „Белене", извинявайте, че и аз сгреших договор няма, когато говорим за атомна централа, „Белене" – проекта, е само споразумение. Представяте ли си наглостта на Станишев? Подписва споразумение 2006 г. Минава 2006 г., 2007 г., 2008 г., 2009 г., той трябва да сложи само един подпис под така наречения договор", упрекна Бойко Борисов БСП относно сделката.

Що се касае до искането на социалистите за референдум за проекта за АЕЦ „Белене", премиерът запита следното:

„Ама ти си имал 3 години да сложиш един подпис. Сега и да има референдум какво да ще постигнем, от къде ще намерим 22 млрд. лева?"

В 40-минутната си реч пред младите членове на ГЕРБ премиерът похвали министрите си за добрата работа:

„Имаме министри, които ще останат в историята като едни от най-добрите министри, които е имало в дадената сфера - колегата Цветанов, колегата Дянков, Лили Павлова, Делян Добрев."

Премиерът подчерта още, че се надява след избирането на новото ръководство на СДС да последва ревизиране на политиката им:

„Истински се надявам новото ръководство на СДС, защото в Иван Костов, за съжаление, нямам доверие, а нямаме по-близка партия от ДСБ и СДС, да седнат и да си ревизират политиката, защото в противен случай нищо добро не ни очаква в бъдеще и тях и нас."

Повече подробности - във видеото.

 

Репортер: Мария Димитрова