Според него от СДС се опитват да излязат от кризата, след като отхвърлиха продължаването на коалицията...

 

Излизането от кризата без участието на ДСБ е невъзможно, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов на Националното събрание на партията. „Никой не е постигал нашите темпове на икономическо развитие, никой управляващ не е направил колкото нас, за  да повишат самочувствието на хората", допълни той.

 

За всяко управление се съди по делата му, критерий за това е дали гражданите му живеят добре, продължи Костов. Според него деморализацията в обществото е видима, от нея се възмущават всички, но тя продължава да нараства. Костов посочи, че българинът живее все по трудно, а управлението не намира правилните мерки за излизане от кризата. Според лидерът на ДСБ по време на управлението на настоящото правителство корупцията прояви нова форма на рекет, в това число успяха да се прокарат различни корпоративни интереси в законите.

 

„Убедени сме, че ДСБ може да бъде компетентна и силна опозиция. Трябва да се противопоставим на несправедливото правосъдие, както и на полицейщината, която потъпква правата на човека. Трябва да показваме на избирателите, че ние сме различни от ГЕРБ", заяви лидерът на ДСБ. „Трябва да напомним, че като реформаторска десница изкарахме държавата от много по-тежки ситуации", подчерта Костов.

 

„За нас Синята коалиция не е апаратен проект, само обединената десница е алтернатива на левите и либералите, както и на популизма на ГЕРБ", продължи той. В момента от СДС се опитват да излязат от кризата, в която сами се поставиха, след като отхвърлиха продължаването на коалицията. Политически коректно е да се  подаде ръка на нашите партньори, допълни Костов. „За разлика от СДС нашите партньори от Синята коалиция имат същото отношение към ГЕРБ като нас", заяви той.

 

„Ние, ДСБ, не сме публика, не приемаме политиката за сцена. Предлагаме като начин, оръжие, да бъдат убеждавани хората в нашата правота", апелира синият лидер.

 

Според него ДСБ се нуждае от платформа от идеи, в чиято основа е човекът. „Искаме да върнем човека в центъра на политиката, да възстановим възрожденския порив за национална държава", заяви Костов.

 

Лидерът на ДСБ спомена също така, че партията се нуждае от укрепване на своите структури и сдружения чрез привличане на повече млади хора и представители на бизнеса.

 

 „Ние си дадохме сметка, че по силата на различни причини, сме направили компромиси с основни наши ценности, основно със справедливостта към отношението спрямо държавата", допълни той.