Диема ще предава пряко едно от най-очакваните спортни събития

Диема ще предава пряко едно от най-очакваните спортни събития – първия мач на Димитър Бербатов като титуляр за "Фулъм". Така в първия ден от уикенда, в събота, 15 септември, точно в 17 часа, зрителите имат възможност да видят как ще се представи той  с екипа на новия си клуб на стадион "Крейвън Котидж", в първия му домакински двубой след трансфера от Манчестър Юнайтед.

 

Ден по-рано –  в петък вечерта, ще станем свидетели на яростното лондонско дерби между Чарлтън и Кристъл палас по Нова Спорт от 21.45 часа. Отново в петък по Нова Спорт ще бъде излъчен и вторият епизод от най-новата телевизионна игра „Мач с две лица”, посветена на всичко, свързано с Висшата Лига.

 

Всяка седмица в ефира на медията два отбора от по двама бивши играчи ще се състезават помежду си, като техните знания могат да заведат отборите им до славата. Предаването стартира в 20.25 часа, а в рамките на половин час феновете могат да се забавляват с чаровните непринудени реакции и чувството за хумор на някои от най-великите герои на английската футболна игра.

 

През уикенда предстои четвъртият кръг във Висшата Лига. Естествен негов старт е предаването „Преди кръга”, в което освен битките в играта за фентъзи-футбол „Мениджър Нова”, зрителите ще бъдат запознати и с горещите новини преди мачовете от кръга. Шоуто с водещ Петър Виденов започва в 12.00 часа по Нова Спорт.

 

В същия ден спортните фенове могат да проследят още директно Куинс Парк Рейнджърс - Челси, който ще бъде излъчен онлайн на адрес sport.novatv.bg, а  програмата за деня ще завърши с двубоя Съндърланд - Ливърпул, директно, от 19.30 часа.

 

В неделя програмата във Висшата Лига по изключение ще предложи само една среща – новакът Рединг ще търси първата си победа срещу Тотнъм, който също не познава вкуса на пълния успех под ръководството на назначения това лято наставник. 

 

Липсата на втори двубой ще бъде компенсирана с мач от второто ниво на футбола в Англия – Чемпиъншип. Бившият член на Висшата Лига Уулвърхямптън Уондърърс и кандидатът за място в плейофите през май следващата година Лестър Сити, се срещат в двубой, от който ще искат задължително победата. Началото на дербито между „вълците” и „лисиците” е в 15.15 часа, а по традиция 15 минути по-рано е и коментарното студио с водещ Виктор Врачев.