Специалисти съветват какво да правим със спечелени тото-милиони

Хиляди тото-маниаци все още чакат голямата печалба в Националния Спортен Тотализатор, която може да падне още тази вечер. Джакпотът, натрупан в играта „6 от 49” е почти 3 милиона лева


По последни данни средностатистическият тото-милионер губи пари със скоростта, с която ги е спечелил. Бивши печеливши и специалисти дадоха няколко съвета пред камерата на Нова как да се избегне подобен развой. 


Ако човек спечели, първо трябва да си наеме добър финансов консултант. Той ще го посъветва какво да прави с парите си. Второ, ако попадне в графата на тези, които са загубили парите си, трябва да проучи възможността за добър психоаналитик. 


Финансовите съвети са следните: парите да бъдат изхарчени в следната пропорция – 10% в собствено жилище, още 10% в други жилища, 50% на депозит и 20-30% за удоволствие и евентуално в по-рискови инвестиции като акции и взаимни фондове. 


Специалистите съветват да не се хвърлят всички пари на едно място. Инвестициите в злато също не се препоръчват. Част от спечелените пари могат да бъдат вложени в депозити - но в различни банки, при това - проверени. Простата сметка показва, че ще се получават 7-8 000 лева на месец само от лихвите

 

Повече вижте във видеото.