Художникът Кирил Якимов споделя тайни от кухнята на предаването

Тайните около къщата на VIP Brother и бъдещите ѝ обитатели открай време будят любопитството на зрителите. Малцина са тези, които знаят какви предизвикателства и сюжетни линии са подготвили сценаристите и продуцентите на най-успешния риалити формат. Един от посветените в тайните на Големия брат е дизайнерът и художник Кирил Якимов. Той от години измисля декорите на Къщата.

 

Този път има някои „винтидж” елементи. Има неща, които са от рециклирани материали. Има много интересни детайли, които са свързани със сценария и самата драматургия на предаването. Този сезон ще има едни интересни библиотеки в дневната, една стена с ретро телевизори, с винтидж куфари и стилажи. Цялата дневна ще бъде обзаведена с доста еклектична мебел. Ще бъде разделена на няколко къта. Има два бара, които са направени от тръбни скелета и са доста интересни”, споделя Якимов.

 

Художникът разкрива още, че част от елементите в дизайна са свързани със самото съдържание на предаването. А зрителите постепенно ще откриват вложения смисъл.

 

По-различна ще бъде и емблематичната за формата стая - Изповедалнята. Този път освен стола, който е много емблематичен за всяко издание на VIP Brother, ще има и допълнителна декорация, която няма да има нищо общо с предни сезони.

 

Освен с дизайн, Кирил Якимов се занимава активно и с живопис. Днес в рамките на фестивала „Аполония” художникът открива своя изложба. Тя е от 20 платна, а ценителите на абстрактната живопис ще могат да и се насладят през цялата следваща седмица в Созопол.