За програмни съображения на една частна медия ли става въпрос или нещо друго?

„Няма драма по принцип. Правех си предаването, не можех да имам претенции. Мога да се оплача на арменския поп. Това е една шега, защото управителят се нарича Кеворк Марашлян. Той каза, че не разбира от медии, отскоро е в телевизия. И аз си помислих „как може да се наричаш Кеворк и да не разбираш от телевизия”. Този човек и една г-жа, която има общо със собствеността, се държат като безкрайно невещи по медийните въпроси, което не им пречи да се разпореждат. Те са в ролята на новите собственици и много бързо може да унищожиш нещо, което е представлявало журналистически труд.”


Така Лили Маринкова - едно от големите имена на българската журналистика, която от години имаше предаване по Канал 3, коментира защо то е било свалено от ефир.


„В България се вливат изключително много пари за медии. Тук, в Канал 3, има силна потребност да се разръчкат нещата и да се види как се намесва това, което представлява приватизацията на БТК, какво представлява „Телелинк”, един много известен Спас Русев. В днешно време много се говори за собствеността върху медиите, но на практика много малко неща за известни”, посочи журналистката. 


Относно изтриването на последното предаване на Лили Маринкова от архива, тя обясни, че това говори за нервност и непредпазливост.


„Много ясно се показва, че има цензурна реакция. Едни опитни хора не биха допуснали това. В предаването безспорно имаше неприятни изказвания. Те бяха свързани с първите моменти от кариерата на Делян Пеевски във Варна, кой го ръкополага, кои са неговите бащи, за това къде е Емел Етем. В случая си мисля, че става дума за интереси на хората, които са собственици и които смятат, че многото медии могат да им помогнат да получат популярност. Това е абсурдно в България”, допълни Лили Маринкова.