Четирима са с опасност за живота

Мълния рани 10 души в понеделник вечерта в източния германски град Дрезден. Четирима от тях са получиха тежки наранявания, предадоха "Ройтерс" и БТА. Според говорител на противопожарната служба двама мъже, на 27 и 30 години, са били успешно реанимирани след сърдечен арест.

Мълнията ударила групата на брега на река Елба малко след 17:00 ч. Пострадали са три жени и седем мъже на възраст между 26 и 41 години. Четирима от тях са с опасност за живота. Според съобщенията всички пациенти са получили първоначална спешна медицинска помощ и са били приети в болница. 

Полицията е отцепила района и е изпратила хеликоптер, за да намери други ранени, които може да са се разбягали. Спешните служби призоваха хората, които са били в района, да потърсят незабавна медицинска помощ, ако покажат симптоми. "Ако изпитвате симптоми като ускорен пулс, неправилен сърдечен ритъм или изтръпване на крайниците, моля, незабавно посетете лекар!“, се казва в призива.  

Германската метеорологична служба в Лайпциг предупреди за силна гръмотевична буря в части от Саксония. За Дрезден те издадоха предупреждение за опасност от гръмотевична буря от ниво две от четири. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Пламен Йотински, БТА