Зад проекта стои български екип

Мобилно приложение ще ни помага да издирим загубен домашен любимец. Разработката е на български екип, който в момента набира финансиране в една от световните платформи за идеи.


Когато загубим кучето си, обикновено разлепваме съобщения из квартала, търсим помощ в социалните мрежи или пък звъним в офиса на различни организации. Понякога това помага, друг път не – не. 


Целта на програмата е търсенето да започне веднага, още в първите минути, след като изгубим нашия приятел, обяснява Александър Александров за „Crowdfind”.


Програмата ще позволява да направим безплатно профил на нашия домашен приятел с информация и снимки. Ако загубим кучето или котката си, ще можем да изпратим сигнал до всички наоколо. Така търсенето ще ангажира хората в района. Без дори да се познават лично, собствениците на домашни любимци ще си помагат в издирването.


По програмата вече работят няколко души, заяви ръководителят на екипа Александър Александров. Средства се набират чрез международна платформа за подпомагане на интересни идеи, където проектът на българите вече печели сериозна популярност.