Скандалните видеоматериали са пуснати от хора с интерес към имотите на църквата, казва отецът

„Искам да разочаровам зрителите. Гледах и четирите клипа. Това не е епископ Борис, каза в студиото на „На светло” отец Димитър Амбарев, след като в интернет пространството бяха пуснати потресаващи видеокомпромати на един от кандидатите за митрополитския престол – епископ Борис.

 

„Ако някой може да идентифицира някого по пъпа му, то полицията нямаше да има никакви проблеми в работата си. Това е инсценировка. Това не са монахини, те носят расо и не слагат червило. В един от клиповете се виждат и огромни обеци, а те нямат право да носят бижута”, заяви той.

 

„Не мога да обвиня и да разпозная епископ Борис от две-три реплики. Не бих казал, че това е той, дори бих се заклел, че не е. Това е гнусен компромат, допълни той.

 

„Целта е църквата да бъде овладяна отвътре. Тя разполага с много имоти, които трябва да отидат в управлението на тези, които са заинтересовани или да станат техни”, категоричен е Божият служител. Той заяви, че клиповете са пуснати от хора, които имат интерес техният кандидат да спечели, като отхвърли възможността това да бъде извършено от представител на Църквата.

 

Кандидатът за митрополит на Варна епископ Яков обаче не отхвърли възможността видеоматериалите да са реални.

 

Целият разговор по темата гледайте във видеото.