Нападнал екип на Спешна помощ, повикан заради бременната жена, с която живее

Мъж от Враца беше арестуван, след като нападна медицински екип. Все още не изтрезнял от нощен купон, той се нахвърлил върху лекар, акушерка и шофьор на линейка с ругатни и закани. Причината - според него те закъснели да се притекат на помощ на момичето, с което живее на съпружески начала.


„Олигофрени такива, сега ще извадя пистолета да ви гръмна”. С тези думи мъжът посрещнал екипа на Спешния център пред блока си. Броени минути по-рано ги повикал, защото бременната му приятелка имала болки в корема.


Когато мъжът се насочил към шофьора и започнал да блъска по вратата, лекарят затворил акушерката в линейката и се притекъл на помощ на шофьора. В този момент излизат съседи, които помогнали нападателят да бъде укротен. Те извели и момичето, което се оплаквало от болки. Приятелят й обаче не харесал и това.


Причина за агресията е, че според мъжа линейката е закъсняла. Според направената порверката, обаче, екипът е пристигнал 4 минути след получаването на сигнала.


Нападателят е задържан за едро хулиганство. Новият текст на закона предвижда затвор от 3 до 15 години, но само в случаите, в които има нанесена телесна повреда, каквато в настоящия случай се разминала.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Румяна Попова