Родителите му повикали спешна помощ, защото бебето спряло да диша

9-месечно бебе чака за линейка близо пет часа. Родителите му повикали спешна помощ, защото бебето спряло да диша. 9-месечният Виктор бил с висока температура два дни. В неделя вечерта вече нямал никакви сили. Часът бил 19:11.

 

„Докато вечеряше и пиеше мляко, се задави и то даже нямаше сила да кашля или по някакъв начин да върне млякото, а директно започна да се задушава. Първоначално почервеня, след това започна да посинява. Посиня напълно, спря да диша, след което тръгна да губи съзнание”, разказа майката на Виктор

 

Тя се опитва да му окаже първа помощ. Половин час по-късно спешният екип все още не е на адреса. В 19:39 следва ново обаждане до 112.

 

„И след това ни обясниха, че педиатърът всъщност идвал след 20 часа. И след това съответно ни обясниха, че имат осем доктори на разположение и ние да си правим сметката, което докрай не разбрах, коя точно сметка трябва да си правим и защо, след като ние сме потърпевшите, на нас ни се излива този гняв”, допълни майката.

 

Тогава разбрали, че линейка няма да дойде. Виктор се успокоил и всички легнали да спят. 
В 23:46 часа, пет часа след първото им обаждане, семейството получило позвъняване с въпрос дали още чакат линейката... 

 

Днес Виктор е добре. Подадохме сигнал за случая в Министерството на здравеопазването. Разпоредена е проверка на случая. Чакаме отговор от министерството.