49-годишен мъж беше ударен и в Девня, шофьорът е отчел 1,72 промила алкохол в кръвта

Само за денонощие бяха регистрирани няколко тежки инцидента с пияни шофьори, при които загинаха хора. В Девня 49-годишен пешеходец е блъснат от кола, управлявана от шофьор с 1,72 промила алкохол в кръвта. Джип премаза мъж и във Враца, като водачът отново е карал в нетрезво състояние.

 

Шофьорът имал над 2,5 промила алкохол в кръвта. Ударил пешеходеца и го влачил 60-70 метра така, както преди години друг шофьор с алкохол в кръвта влачи и уби Деси и Мария на същото място на отсрещната страна на пътя. Шофьорът е имал глоба за алкохол през 2005 година, но не във връзка със смъртен случай.

 

Костадин Илиев минава от тук два пъти седмично и се движи в това платно, в което се е движил и загиналия. Смята обаче, че и правилно движещият се пешеходец не е застрахован - винаги може върху него да връхлети пиян шофьор и да го убие, както е станало тук. Човекът мисли дори, че законът не е достатъчно строг с пияните шофьори и това трябва да се промени. „Трябва да направят колите с датчици за алкохол преди да запи двигателя. Ако има алкохол, да не се палят двигателите. Това е единственият шанс според мен”, казва той.

 

Часове след катастрофата самоличността на загиналия мъж на видима възраст 55 – 60 години не можеше да бъде установена. После се разбра, че е столичанин, който се преместил да живее във вилната зона на Враца. След няколко дни ще стане ясно дали в кръвта му е имало алкохол. Джипът е иззет като веществено доказателство.

 

Репортер: Румяна Попова