Убитите са най-малко 20, ранените - повече от 25

Улични боеве избухнаха в украинския град Мариупол. Силите за сигурност и проруските сепаратисти водят ожесточени престрелки. През целия ден в града отеква стрелба. Убитите са най-малко 20, ранените - повече от 25. Загинал е и един офицер от спецслужбите. Арестуваните бунтовници са четирима.

 

Стрелба, дим, сражения. Напрежението по улиците на град Мариупол се усеща и във въздуха. Около 60 проруски сепаратисти с автоматично оръжие опитали да превземат полицейското управление в Мариупол. Акцията им бързо се превръща в ожесточено сражение, когато се намесват украинските военни, националната гвардия и спецчастите. 

 

Избухва ожесточена престрелка. Част от сепаратистите са убити. Други захвърлят оръжието си и се опитват да се укрият в жилищните квартали на града. Хората пък излизат по улиците, за да спрат с телата си бронираните машини на украинските части.

 

Сградата на общината е подпалена. Пожар обхваща и полицейското управление. Горят и издигнатите пред него барикади. 

 

Украински медии излъчват на живо кървавите сблъсъци в центъра на града. На тях се вижда как хората се опитват да се прикрият от автоматичната стрелба и от експлозиите. 

 

И докато операцията на спецчасти срещу проруските сепаратисти в Мариупол продължава, украинските военни затягат обсадата на другия проруски бастион - град Славянск.