Той разкри как можем да трансформираме собствените си нагласи, за да постигнем благоденствие

Легендарният писател, мистик и философ д-р Дийпак Чопра представи своята първа лекция в България в зала 1 на НДК. 2000 души слушаха гуруто на Запада, който представи „Бъдещето на благоденствието“.  

 

В продължение на близо три часа той разкри пред събралите се гости как можем да трансформираме собствените си нагласи, за да постигнем благоденствие във всяка една сфера на нашия живот. 

 

"Можем да променим гените си и това е нашата отговорност за бъдещето“, каза д-р Чопра. В момента той завършва последния си литературен проект "Свръхгените“, който е посветен точно на тази тема. 

 

Въпреки че България е едва на 133-то място от 146 страни в класацията на "Галъп“ с благоденстващи хора, интересът към събитието доказа, че тази тема е актуална и у нас. 

 

"За да можете да опознаете благоденствието, трябва да опознаете природата на Космоса“, каза д-р Дийпак Чопра. Лекцията на философа-мистик завърши с 15 минутна медитация, която потопи залата в абсолютна тишина. За срещата с него пристигнаха гости от Турция, САЩ, Канада, Франция, както и от 8 български града. 

 

"Един от най-добрите съвети, които съм давал на бизнесмени от различни компании, е да медитират колкото е възможно повече всеки ден. Това е по-благотворно за всеки бизнес, отколкото всички други усилия“, споделя д-р Чопра. 

 

През последните 20 години д-р Дийпак Чопра е бил лектор на семинари на най-големите бизнес компании в света и е участвал като гост на социални форуми в САЩ и Великобритания, като включително е делил сцената и с американските президенти Бил Клинтън и Барак Обама.

 

Това е първото гостуване на д-р Чопра в България. Бъдещите му планове включват популяризирането на негови медитации на български език. През последните няколко години д-р Чопра води заедно с телевизионната водеща Опра Уинфри най-известната глобална онлайн медитация в света. Само преди две седмици над 1 милион души от цялото земно кълбо медитираха заедно с тях в продължение на 21 дни.