От днес стана ясно, че мандатоносителят не е бил БСП, а ДПС, допълни той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова възможно най-скоро, дори утре, президентът Росен Плевнелиев да започне разговори за нови избори и формиране на служебен кабинет. 

 

Той се аргументира с това, че по думите му, ако се остави това правителство да работи още няколко месеца, министрите ще внесат такива поразии, че няма да има поправки. 

 

От днес стана ясно, че мандатоносителят не е бил БСП, а ДПС, допълни Борисов.

 

ГЕРБ: Оставка - сега, избори - веднагаТой започна своя коментар с думите: "Катастрофата вече е факт. Коалиция, в която участват БСП, ДПС и „Атака” е безпринципна". 

 

По-рано днес лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че партията иска оставка на кабинета „Орешарски” в края на септември или началото на октомври, служебен кабинет и избори в края на октомври, най-късно началото на декември.

 

Политическите трусове изместиха назад петия вот на недоверие срещу правителството. ГЕРБ не внесе искането си в парламента, но заяви, че не се отказва от вота и той ще бъде внесен. Петият вот е за финансовата политика и е провокиран от намеренията за теглене на пореден заем, този път в размер на 3 милиарда лева. 

 

Повече гледайте във видеата!