Народният представител нарече предложението за задължителното гласуване "последния патрон" на Станишев

„В позицията ни няма никаква промяна. ГЕРБ е „за” задължителното гласуване. Най-важно обаче е какво ще кажат гражданите”, заяви народният представител от ГЕРБ Димитър Главчев. 
 
Той подчерта, че в момента парламентът няма достатъчна представителност да взима каквито и да било решения, „камо ли решение за задължително гласуване, което най-вероятно минава през промяна в конституцията”.
 
Според Димитър Главчев задължителното гласуване би елиминирало купения и корпоративния вот
 
На въпрос дали това предложение няма да минира евентуално бъдещо взаимодействие между ГЕРБ и ДПС, народният представител обясни, че могат да се правят „каквито и да е коалиции след едни истински и честни парламентарни избори”. Главчев обаче бе категоричен, че с ГЕРБ не са имали никакви договорки нито с ДПС, нито с някоя от парламентарно представените сили.
 
Депутатът изрази съмнение, че предложението за задължителното гласуване, дошло от Сергей Станишев, е „последният му патрон”, за да се забавят изборите и „да се продължи агонията на правителството”. 
 
Ние искаме възможно най-бързи избори, защото това управление носи само вреди на България”, подчерта Главчев. По негови думи, ГЕРБ ще се борят да получат мнозинство. 
 
„Разбира се, че сме готови да управляваме пак”, изрази увереност Димитър Главчев.
 
Целия разговор в студиото гледайте във видеото.