Когато Василев и Пеевски са добре, тогава и БСП и ДПС са добре, казва бившият депутат

100% от членовете на Националния съвет на БСП знаят, че Сергей Станишев трябва да бъде сменен, но 99% гласуват да остане. Причина за това са страх и корпоративни зависимости”, каза в студиото на „Здравей, България” напусналият наскоро БСП депутат Георги Кадиев.

 

Забелязвам корелация – когато Цветан Василев и Делян Пеевски са добре, тогава и БСП и ДПС са добре. Не знам каква е истинската причина двете партии да се разделят, според мен малко хора я знаят”, заяви бившият народен представител.

 

"Всеки е закачен някъде, на някакъв пост. Те са в бордове на държавни и общински фирми, ГЕРБ прави същото. Но защо трябва да става и в БСП? Няма как тези хора да гласуват срещу ръководството. Той мисли две седмици напред, да си вземе заплатата", поясни Кадиев.

 

Напускането ми бе сигнал към ръководството какво трябва да бъде направено. Когато са те били 10 пъти на избори, на 11-яит път трябва да се направи нещо друго. За съжаление той остана напълно нечут. Нямах друг избор освен да напусна”, категоричен бе Кадиев.

 

"Резултатът при следващи избори е ясен, БСП няма мисия. През 2009 имахме – да покажем, че онова правителство не е било лошо. Ако през 2013 година имахме мисия да сменим ГЕРБ, то каква е мисията в момента? Да се опазим ние, независимо, че БСП ще бъде малка и изолирана в следващия парламент. Членовете на партията да решат кой да я води. Аз водих битка с вятърни мелници години наред, очевидно не успях и сега вземам стъпка назад”, допълни той.

 

„Изборите ще бъдат спечелени от ГЕРБ, независимо дали ще са сами или в коалиция. Преди една година казахме, че ще върнем България на българите, а я върнахме на ГЕРБ. А това, че ГЕРБ ще дойдат на власт не значи по-малко Пеевски, а напротив. Той има свои отношения там, както ги има при нас. Но нека не го сатанизираме, ние сме си виновни”, коментира Кадиев. Той обаче категорично отхвърли възможността да се присъедини към друга политическа формация след напускането си.

 

Целия разговор с Георги Кадиев гледайте във видеото.