Детето е без наранявания, но жената е в кома

Жена с дете на една годинка паднаха в асансьорна шахта в поликлиника в Бургас. Инцидентът е станал около 13.00 часа. 51-годишната Ваня Колева отворила вратата на асансьора на третия етаж и бутайки пред себе си количка с внучето си, се опитала да влезе в кабината. 

 

Вместо това обаче полетяла в асансьорната шахта, падайки на тавана на асансьора. Детето е без наранявания, но жената е откарана в МБАЛ-Бургас в много тежко състояние и в кома

 

Пациент подава сигнал на телефон 112, но пристигналите медици не откриват жената. Едва тогава лекарите в поликлиниката започват да търсят и откриват пострадалата в шахтата. Жената е била със затруднено дишане и слаб пулс. Направен й е сърдечен масаж.

 

Ваня Колева е транспортирана в кома в бургаската болница, където са направени всички изследвания. Няма данни за травми на вътрешните органи и крайниците, обясняват лекарите. Най-вероятно се касае за тежка черепно-мозъчна травма. Следващите няколко дни ще са от изключително значение за това дали и как ще се развие нейното състояние. 

 

Съпругът на пострадалата обясни, че тя е с 10 диоптъра очила и може би това е основната причина да не види, че пред нея няма асансьорна кабина.

 

До момента асансьорът не е правил проблеми. Кметът на Бургас Димитър Николов информира, че е започнало издирване на фирмата, която е изработила асансьора.

 

"Странното е, че се е отворил без никаква причина. Имало е токов удар в сградата и евентуално заради него автоматиката и електрониката е дала някаква повреда”, на мнение е Николов.

 

Екипът на "Новините на Нова" не успя да се свърже с фирмата, която отговаря за поддръжката на асансьора. От общината обещаха утре да излязат с данни от проверката, която извършват.

 

Репортер: Цеца Алексова