Според него трябва да се възстанови интересът към Еврозоната

„Хронично бедствие в България има. Случаят с наводненията сега е трагичен заради големия брой жертви и големия брой разрушения, но далеч не е първият. Подобни събития се случват ако не всяка година, то през година в България”, коментира за „Събуди се” Радан Кънев от Реформаторския блок. Той посочи, че на този фон непрекъснато се увеличава безпомощността на администрацията да предотврати или да предвиди и да подготви хората за подобни бедствия.
 
Радан Кънев посочи, че за сметка на това непрекъснато нараства готовността на българските граждани да се организират и да помагат. Именно това според него е „добрата новина” в цялата трагедия. 
 
Няма как да работи икономика, в която крадеш през единия джоб и през другия джоб раздаваш на хората, които ти помагат да крадеш. Само че кой прави правите? Ето го случая с тази банка”, коментира Радан Кънев относно ситуацията около КТБ.
 
По негови думи, това е един умален модел на българската държава и на начина, по който върви българската икономика. 
 
Политическата мафия нанася удара си. Ние видяхме поредица от удари. Прокуратурата беше острието, която после се направи на ни лук яла, ни лук мирисала, и обвини МВР, че е била подведена за т.нар. „убийство“ на Делян Пеевски. Трябва да мислим как повече да не се допуска да има подобно влияние в прокуратурата. Докато не се изкорени възможността прокуратурата да бъде използвана за частен инструмент и медиите да бъдат използвани като оръжие, няма как тръгнем по здрав път“, категоричен е той.
 
Според Радан Кънев спешно трябва да се възстанови интересът към Еврозоната. 
 
Трябва да има избори, защото една година вече доказваме, че българския народ категорично не си заслужава такова управление“, категоричен бе Радан Кънев.
 
Целия разговор гледайте във видеото.