Семейството се заканва да съди бургаската поликлиника

 
Това обяви пред екипа ни в морския град съпругът на пострадалата жена, която точно преди седмица заедно с внучето си падна върху асансьорната кабина, а после бе премазана от подемника.

 

Миналия понеделник 51-годишната Валя Колева пропадна в шахтата, тъй като асансьорът не беше на етажа, а вратата се отваряше свободно. В момента съоръжението работи, но по никакъв начин пациентите не са предупредени да бъдат по-внимателни.

 

На 24 юни Валя беше изписана от болницата. Седем дни, след като бе премазана от асансьор и изпадна в кома, жената вече е по-добре, но ще продължи лечението си у дома.

 
„Абсолютно нищо не помня”, обяснява пред екипа ни Валя. С ужас разбира от съпруга си как са били спасени с внучето и как два пъти медици от центъра са викали линейка за нея.
 
Съпругът на Валя вече се е консултирал с адвокат и ще заведе дело срещу медицинския център.
 
„След като се води толкова модерна поликлиника, трябва да има камери. Искам записите от камерите за делото”, категоричен е Вълко Колев.
 
След инцидента Валя благодари на лекарите, които й спасиха живота. Жената се е зарекла да не се качва повече в асансьор, въпреки че ще й е трудно. Според лекарите възстановяването й ще отнеме месеци.