Според него е абсолютно невъзможно Станишев и Борисов да си подадат ръка

"За мен е напълно безспорно, че избори ще има и те ще бъдат в рамките на посочения от президента срок – 28 септември-12 октомври. Важно е преходът към изборите да бъде цивилизован. Щом Борисов дава зор, няма нищо лошо това да бъде в края на септември”, заяви в "Здравей, България” депутатът от "Коалиция за България” Антон Кутев.


По-рано в предаването PR експертът Нидал Алгафари разви теза, според която лидерите на партии трябва да си преглътнат егото и Станишев и Борисов да си подадат ръка.


"Ако това ще е така, няма смисъл от избори. Ако си подават ръка, отиваме към някаква коалиция. За мен това е абсурдно и е абсолютно невъзможно”, коментира Кутев.

 

По думите му, ако политиците искат да вдигнат хората на протест с цялата му сила, начинът е да се коалират БСП и ГЕРБ. Кутев не отрече, че има напрежение в редиците на БСП. Според него Станишев има много недостатъци, но "да имаш редкия шанс да имаш човек, който да е член на ПЕС, е огромен”.

 


"Факторите за публичното сриване на авторитета на Станишев идват и отвътре, и отвън на БСП. Сергей прави грешки, но той е възможност за България, защото позициите, които заема, са нещо, което може да ни бъде полезно”, поясни той.


Кутев коментира и евентуалните лица, които могат да заемат поста на Станишев като председател на партията, като не изключи възможността това да бъде Михаил Миков.


"Той е човек с една от най-сериозните биографии – бил е вътрешен министър, председател на Народното събрание. Това е човек, който има заден план, не е еднопланов”, на мнение е Антон Кутев.


На въпрос какво се случва между Пеевски и Цветан Василев и дали БСП бере горчивите плодове на този разрив, Кутев отговори: „Ние берем горчивите плодове на самото съществуване на Пеевски, защото в края на краищата, много е ясно, че когато издигаш един депутат от ДПС за шеф на ДАНС, а той доколото знам е имал амбиции за вътрешен министър и вицепремиер, които не са се случили, а шеф на ДАНС е било следващата по-ниска крачка, за да може би все пак някой го преглътне, видяхме, че не го е преглътнал”.


По думите му БСП и ДПС не са намерили "онази коалиционна култура", в която да направят нещо смислено.


"Опитаха се да съборят една банка. Някой се опитва да събори и друга банка, доколкото усещам. Някой се опитва да събори и валутния борд и банковата система.


Целия разговор гледайте във видеото.

 

Уважаеми читатели, за 3 дни ограничихме коментарите към статиите на основание Чл.152 „а” от Закона за кредитните институции. След като отново отворихме възможност за Вашите коментари, Ви молим да се въздържате от разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея. Екипът на сайта си запазва правото да премахва коментари, които счете, че нарушават  законовите предписания.