Той уточни, че няма място в този конфликт нито като политик, нито като общественик

"Трябва да има независима международна проверка със съдействието на Европейската централна банка и да бъдат прегледани действията на институциите по отношение на КТБ”.

 

Това коментира в "Здравей, България” бившият вътрешен министър Румен Петков. Той уточни, че няма депозити в КТБ и няма взаимоотношения с Цветан Василев. 

Още по темата

 

"Познаваме се достатъчно ограничено, виждали сме се и сме разговаряли на различни публични места. Имаме отношения на общи познати. Аз нямам място в този конфликт нито като политик, нито като общественик”, поясни Петков.

 

По думите му независимата проверка трябва да се направи, за да може българските граждани и вложители в която и да е банка да са сигурни, че държавата ни има волята да направи цялостна оценка на действията или бездействията на институциите. 

 

На въпрос трябва ли парламентът да вземе решение в рамките на този състав за драмата в КТБ, Румен Петков коментира, че това Народно събрание е неспособно да взима каквито и да било решения, включително и за промените в бюджета. Според него те трябва да се правят в рамките на следващия парламент.

 

"Виждате една поредица от действия на институциите, които са повече от неадекватни. За този парламент има две неща, които не подлежат на съмнение – едното е, че ако случайно има работен ден, ще има скандал. Другото е, че не се използва в нито един аспект за реален и ефективен контрол върху изпълнителната власт”, заяви бившият вътрешен министър.

 

"Никой не пита защо не изпълняваме приходната част. Една от основните критики към правителството на ГЕРБ беше за ръста на контрабандата на цигари. Аз се боя, че днес този ръст е по-голям и това е в резултат на неспособността на ръководството на МВР и Агенция "Митници” да води ефективна политика за борба с контрабандата”, на мнение е Румен Петков.