Телата на 121 загинали пътници бяха намерени

Няма български граждани на борда на пътническия самолет Боинг 777 на Малайзийските авиолинии, пътуващ от Амстердам до Куала Лумпур, който падна на територията на Украйна. Това съобщи Министерството на външните работи в разпратено официално съобщение.
 
Посолствата на България в Хага, Киев и Джакарта, акредитирано и за Малайзия, са в постоянен контакт със съответните местни власти. Министерството на външните работи на Република България изказва съболезнования на семействата и близките на загиналите и настоява да се проведе пълно разследване за причините за трагичното събитие, се казва още в съобщението. 
 

Както ви информирахме и по-рано, на борда на самолета е имало 154 холандци, 27 австралийци, 28 пътници от Малайзия, 12 - от Индонезия, деветима англичани, по четирима германци и белгийци, трима граждани на Филипините и един на Канада. 15-членният екипаж е от Малайзия.

 

Част от пътниците са били и над 100 лекари от международна организация, които отивали на конференция по проблемите на борбата със СПИН. Първоначално имаше информация, че на борда е имало и 80 деца, но по-късно малайзийските авиолнии съобщиха за три деца.

 

Телата на 121 загинали пътници бяха намерени на мястото, където падна пътническият самолет. На мястото на инцидента продължават да работят 95 души от украинското ведомство по извънредните обстоятелства и 18 единици техника.