Той беше съден за това, че е платил за десетина сексуални услуги на непълнолетна проститутка

Апелативният съд на Италия оправда бившия премиер Силвио Берлускони по обвинения за секс с непълнолетна проститутка заради липса на доказателства.

 

На първа инстанция 77-годишният Берлускони беше осъден на седем години затвор и доживотна забрана да заема ръководни постове. По време на процеса съдиите разследвали предимно прихванати телефонни разговори с хора от вътрешния кръг на Берлускони, но не намерили доказателства, че обвиняемият е принуждавал някой да проституира или пък, че е използвал сексуални услуги срещу заплащане.

 

Берлускони не присъства в съдебната зала. В момента на обявяване на решението той напусна дома за възрастни хора, където полагаше обществено полезен труд по друго дело за данъчни измами.

 

Берлускони беше съден заради това, че платил за десетина сексуални услуги между февруари и май 2010 г. на Карима Ел Махруг с прякор "Руби, крадлата на сърца". По това време тя била непълнолетна. Бившият премиер беше признат за виновен и за това, че оказал натиск върху полицията в Милано за освобождаването на Руби, която била арестувана за кражба.