Бившият заместник на Николай Бареков дал показания срещу него

Нови обвинения си размениха „България без цензура” и Ангел Славчев, който вчера напусна ръководството на партията. Вече бившият заместник на Николай Бареков е дал показания срещу него, защото имало опасност за живота му.

Още по темата

 

Още от създаването на партията Ангел Славчев беше дясната ръка на Николай Бареков в ръководството й. До вчера, когато заместник-председателят на „България без цензура” обяви с писмо оттеглянето си. Разбрал, че идва време разделно на евроизборите:

 

„Последните два месеца наистина не можех да спя спокойно. И ако сега си посипвам главата с пепел, че съм му се предоверил – да така е сгреших, признавам си”.

 

А последствията, според Славчев, могат да бъдат и фатални, за което са сигнализирани институциите: „В уличните среди се носи едно послание, че трябва да бъда вкаран в инвалидна количка за действията си. В петък бяха две позвънявания и SMS-и”.

 

Според секретаря на партията Стефан Кенов обаче именно Славчев бил човекът със заплашителните съобщения, пишел на организационните секретари: „Внимавай да не ме спечелиш за враг!”

 

„Ако Ангел е виждал такива нарушения да ги беше споделил. Той имаше пълното право да участва в работата на щаба. Той не се появи нито един път в НДК. Може би е постигнал по-добро за него предложение”, коментира още Кенов.

 

Отцепилият се политик отрече да е получавал предложение от ДПС или от ГЕРБ, а от партията на Бареков още веднъж се дистанцираха от Делян Пеевски и ще съдят Славчев за клевета.

 

„Ангел лъже, че съм бил съратник на Пеевски”, каза още Стефан Кенов.    

 

Показанията срещу Николай Бареков били заверени от нотариус, запечатени в сейф и изпратени в чужбина.

 

Сериалът с новия политик свърши – аз го летигимирах и аз сега го делегитимирам от обществото”, заяви Ангел Славчев.

 

Повече за раздора в ББЦ ще научите от видеото.

 

Ангел Славчев ще гостува в студиото на "Здравей, България" във вторник.