"България не може да приюти 1 милион роми да плачат", смята националистът

Нощта за десетки жители на ромския квартал „Лозенец” беше изключително тежка, след като спаха под открито небе върху останки от домовете си. Те бяха разрушени ден по-рано. Мъж разказа, че двете му болни деца са спали навън, същата е била съдбата и на майка и детето й, което е само на 11 месеца. По думите на ромите никой не им е обещавал нов подслон
 
Горките цигани, които са нарушавали закона години наред. Няма какво толкова да ги жалим, категоричен беше националистът Павел Чернев, който бе поканен в „Здравей, България”, за да коментира темата. 
 
Чернев заяви, че не разбира защо някой изобщо трябва да се занимава с „тези хора”, да взима решения и да носи отговорност вместо тях.
 
„Ако аз съм на мястото на кмета на Стара Загора, щях да направя същото, но по-рано”, допълни националистът.
 
По-различно обаче беше мнението на другия събеседник в студиото - отец Иван. Той подчерта, че не всички имат възможност да живеят нормален живот. 

Още по темата

 
„Не съм против ромите, българите или ромите. Ние трябва да имаме равни права навсякъде, но докато имаме права, възможности нямаме. Тези хора не са имали пари да си купят парцел и второ, нямат работа. Държавата се е отдръпнала”, коментира отецът.
 
„Продължавайки да задълбочаваме този проблем - че ние сме им длъжни, ние отново и отново създаваме групова привилегия на етнически признак”, контрира Павел Чернев и се обърна към отец Иван с думите: „Май ще сте някой червен поп, Вие”
 
Според него в цял свят действа такова законодателство, че се отнемат децата от родителите, които не могат да подсигурят на детето си жилище, храна и елементарни условия за живот. 
 
„Така че всички, които плачат за закона – днес той се прилага. Това е положението. Цяла България не може да приюти 1 милион цигани да плачат”, категоричен бе националистът, според когото вниманието е ангажирано само с едно малцинство, а не с всички останали.
 
Целия разговор по темата гледайте във видеото.