20-годишната Цветелина претърпя повече от 20 операции за два месеца след тежкия инцидент

В университетската болница в Плевен почина 20-годишната Цветелина Таслакова, която пострада в тежката катастрофа край Луковит преди два месеца, предаде БГНЕС.

 

При инцидента загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков, а тежко пострадаха Цветелина Таслакова и Иван Гьомишев. Момичето претърпя повече от 20 операции, но не успя да спечели битката за живота си.

 

Кървавата катастрофа беше предизвикана от 30-годишния Хюриет Сюлейманов. Той управлявал автомобила без шофьорска книжка, защото няма основно образование. В момента той е с наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

 

След инцидента подсъдимият избяга от местопроизшествието и се укри в къща наблизо, оставяйки приятелката си Албена да поеме вината, тъй като той бил с отнета книжка. Мъжът с 90 регистрации в полицията и 12 осъдителни присъди трябваше да бъде докаран в дома си в село Сеслав в петък, за да остане под домашен арест. След края на съдебното заседание във Велико Търново, съдебната охрана би трябвало да го е придружила дотам.

 

Близки и роднини на загиналите момчета и Цвети успяха да предизвикат промяна в Наказателния кодекс. В четвъртък бяха гласувани промени на първо четене, според които шофьори, които карат без книжка, употребили алкохол или под влиянието на наркотици, ще получават по-тежки наказания.