ДПС ще бъде в зала на 4 август за второто четене на актуализацията

„Имаме ден или два, в които да премислим отговорността си пред пациенти, лекари и пред цялото общество и в понеделник да стигнем до правилното решение за България”. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на излизане от президентството, където получи и върна третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет в рамките на 42-рото Народно събрание.

 

След връщането на мандата Местан и президентът Росен Плевнелиев са обсъдили и други теми, включително необходимостта от продължаване на усилията по отношение на актуализацията на бюджета на НЗОК и на Републиканския бюджет, предаде БГНЕС.

 

„Независимо от заявените позиции на двете основни политически сили – ГЕРБ и БСП, аз мисля, че до понеделник има време да се премисли тази позиция и все пак да стигнем до решение за приемане на второ четене на двата закона, защото в противен случай ще се носи тежка отговорност пред пациентите, лекарите и пред цялото общество”, заяви Лютви Местан.

 

По-рано днес той каза в Народното събрание, че парламентарната група на ДПС ще бъде в пленарна зала на 4 август и ще има готовност да гласува „за” двете актуализации. Вчера депутатите ги приеха на първо четене и насрочиха за тогава извънредно заседание на законодателния орган.