Неясна остава съдбата на възрастни хора, които са настанени временно в общинската болница

След отдръпването на голямата вода, хората в Бяла Слатина се борят сами да отводнят къщите си с помпи и да ги почистят от калта. Пострадали са основно първите етажи на сградите, които се намират около реката или около 200 къщи. Водата в тях е достигала до височина около 1,5 м. 
 
Когато идва приливната вълна, баба Донка е сама. Разказва, че водата била толкова много, че дори стигнала до устата й. Днес възрастната жена няма къде да отиде. Настанили са я временно в общинската болница, заедно с нейни съседи. Обяснява, че никой не ги е посетил,  за да провери как са. 

Още по темата

 
И докато възрастните хора в болницата не знаят къде ще отидат, други се опитват да изчистят и да възстановят домовете си.
 
Жителите на Бяла Слатина са категорични, че някой е трябвало да ги предупреди и евакуира. Кметът обаче твърди, че хората са били предупредени, но не всички са пожелали да напуснат домовете си.
 
„Наистина не са предупредени с мегафони и движещи се коли, предупредени са от съсед на съсед един ден преди това”, обясни кметът Иво Цветков.
 
Кметът обясни още, че освен в общинската болница, пострадалите няма къде другаде да бъдат настанени.
 
Темата продължава в сутрешния блок на Нова ТВ – „Здравей, България”.