Не пропускайте историите в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова

Тази неделя в предаването „Ничия земя” по Нова Елена Чопакова разказва история за един български народен представител, който в 9.00 ч. гласува закони, след като в 8.30 ги е погазил и за брат му - един български пенсионер, който е завел четири кашона с дела срещу държавата, братята си и всеки, който някога му се е изпречил на пътя.

„Това можеше да е история за това колко е важно да пазим земята, завещана от бащите ни. За братската помощ. За достойните старини. Верни на себе си обаче, ви разказваме история за един баща, който се върти в гроба, гледайки как синовете му се мразят. История за депутата и брат му, който години наред яде преоценен хляб. Тази история е важна не защото един депутат смята за нормално всеки ден да пътува без билет, а защото всеки от нас всеки ден си го купува...”, казва Елена Чопакова. Откъс от нейния филм може да видите във видеото.

Тази неделя в „Ничия земя” Даниела Тренчева ще върне вярата в доброто и човека, като разкаже за „последните мохикани на родопските традиции”. Тази история няма амбицията да представи света на музикантите като вълшебен. Казват, че всяка родопска песен е нечия история. Кой пренася историите от земя на земя, от поколение на поколение? Логичният отговор е – преселниците. „Тези хора, с които ще ви срещнем, са преселници от Родопите, пренасят любовта към историите и песента вече десетки години през различни поколения”, разказва Даниела Тренчева.

Не пропускайте „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.