Богата музикална програма, интересни игри и атрактивни работилници очакват всички посетители

Остават броени дни до началото на четвъртото издание на "Айляк Фест” (I Like Fest), който ще се проведе на 29 и 30 август в Пловдив. Богата музикална програма, интересни игри и атрактивни работилници очакват всички, които ще се включат в празника на айляка. Той започва в 14.00 ч. и ще продължава до 2.00 ч. под открито небе, а след това предстоят и афтър партита в два пловдивски клуба. 

 

Народно читалище "Бъдеще сега 2006” ще организират различни игри за малки и големи. И в двата дни ще има специално организиран турнир по джага. Интересно ще бъде ателието по аеро йога от “Yoga fly”, както и ателието по въртене на огън, което ще се проведе на 30 август. 

 

На фестивала ще може да посетите и workshop по диджериду - древен австралийски духов инструмент. Останалите ателиета са по ръчна изработка на бижута, рисуване и много други, а за вегетарианците ще има специална кухня.

 

Едно от най-интересните места на фестивала ще бъде специално обособеното пространство, в което всеки ще може да остави своя отпечатък – да напише пожелание или да създаде украса от предоставените материали. Целта е това място да се превърне в „айляк зона“, която да остане такава и след края на фестивала. 

 

Музикалната програма гарантира доброто настроение още първата вечер, когато на сцената ще се качат финалистите на брас фестивала в Гуча, най-добрите тромпетисти за последните 4 години – Кристиан Азирович и неговия оркестър. 

 

Преди тях настроението ще загреят Оратница, BGGZ Rubbit и Таралежков, Kliment, Dharba, както и един от най-нашумелите Drum&Bass/Dubstep/Techno/Ambient/IDM DJ- и, участвал в много международни проекти – Balkansky.

 

Вторият ден на фестивала е ориентиран към феновете на по-тежката музика. На сцената ще се качат Smallman - етно-ембиънт метъл с тежки и бавни китари, гарниран с мелодията на родопска гайда. Освен парчета от новия си албум „Еnvision", групата е подготвила и впечатляващо визуално шоу. 

 

Преди тях на сцената ще забият рокаджиите Gabana, както и ска-пънк бандата Plastic Bo. Останалите участници са Lokmaruhu, DJ smile, Daffonso, Sofia Dub Club, Soundforia. Вечерта ще закрие добре познатият DJ Targy, един от основателите на HMSU, който е подготвил специален двучасов сет.