Али Кузей се сгоди по време на полет между Ван и Истанбул

Пилот на турските авиолинии е направил предложение за женитба на своята годеница във въздуха, съобщава АФП, цитирана от БТА, като се позовава на турските медии.

 

В неделя самолетът на авиокампанията, който излетял от Ван за Истанбул, точно достигнал височина от 10 000 метра, когато се включил микрофонът на командира на полета за едно необичайно и много лично съобщение.

 

"Дами и господа, говори ви вашият капитан. Ние трябва да пристигнем в Истанбул в предвидения час и скоро вие ще станете свидетели на един паметен момент, скъпи пътници", заявил пилотът.

 

"Искам да попитам между облаците и небето Хазел Чагън Гюрлейен, която пътува с вас, дали приема да прекараме всички секунди от нашия живот заедно. Искаш ли да се омъжиш за мен?", попитал пилотът под смаяните погледи на пътниците.

 

След това пилотът, който не бил част от екипажа на самолета, както подчертават турските вестници, напуснал пилотската кабина, за да подари пръстен на своята годеница и да я прегърне, предизвиквайки вълна от аплодисменти. Предложението на Али Кузей, направено във въздуха, е било заснето и качено в интернет.