Партията използва справедливия гняв на хората, за да превземе енергетиката, каза Владимир Йончев

„Смехът при пресконференцията на Местан избухна, като обявиха Майдън Сакаджиев за водач на листа. Стана ясно и кой е стоял зад февруарските протести. ДПС е стоял зад тях, ползва справедливия гняв на хората, за да превземе енергетиката. Според мен има предварителна организация”, каза в студиото на „Здравей, България” журналистът и главен редактор на OFFNews Владимир Йончев.

 

„Вижда се и кой е бил „Големият брат” в коалицията ДПС-БСП. Става ясен и начина, по който работи ДПС – превзе ДАНС, армията и финансите. Ние сме тяхна държава”, допълни той. Според журналистът и първи зам.-главен редактор на вестник „Преса” Валерия Велева обаче, протестиращите не трябва да бъдат определяни под общ знаменател и обвързвани с партийни структури.

 

„В предизборните листи има изненади – и при ГЕРБ, и при ДПС. От 31 листи в 13 са сложили българи, на 2 – роми. Прави впечатление, че във всички листи на партиите има министри като за 2 кабинета. С тези водачи на листи ДПС прави заявка да не можем да я наречем „етническа партия”, освен това разширява географията на своето присъствие”, заяви тя.

 

„Има гаф на военния министър Велизар Шаламанов. Задължение и отговорност на служебния кабинет е да прави избори, а не да прави стратегии, които са прерогативи на следващото правителство”, заяви Велева.

 

„Очевидно има напрежение между ЕС, НАТО и Русия. Първото нещо в такъв случай е избухването на информационна война. Не мисля обаче, че от този документ на министъра има кой знае какви последици”, допълни Йончев.

 

Целия разговор по темата гледайте във видеото.