С интерес се очаква и представянето на филма "Пазолини" на Абел Ферара

Четири дни преди присъждането на наградите на 71-ия международен кинофестивал във Венеция, документалният филм "The Look of Silence" ("Погледът на мълчанието") и лентата "Бърдман" ("Birdman"), с която бе открит фестът, са сред фаворитите за отличията, предаде Франс прес. Към тях трябва да бъде причислен и "Пожар в равнината" ("Fire on the Plain") на японския режисьор Шиния Цукамото, информира БТА.


"Вече гледахме много хубави филми", заяви френският автор на филмова музика и председател на тазгодишното жури Александър Депла.


С интерес се очаква и представянето на филма "Пазолини" на Абел Ферара. Този филм също може да се намеси в борбата за наградата "Златният лъв". Определен като биографичен филм, който е на границата между реалност и измислица, "Пазолини" проследява последните часове от живота на известния италиански поет и режисьор.


"Пожар в равнината" ("Fire on the Plain") на Цукамото бе представен снощи. Залата първоначално се оказа тясна, за да побере всички, които искаха да видят филма. Оказа се обаче, "Пожар в равнината" с времетраене 87 минути, представящ ампутации, разкъсана плът и дори канибализъм, не е по вкуса на много от тях. Постепенно зрителите изпразниха залата. Това все пак не означава, че филмът на Цукамото не е сред претендентите за отличията. 7 негови филма са били показвани в предишни издания на фестивала във Венеция.